Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурни сензори EPS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температурни сензори EPS

Вече на няколко 156-ци сменям датчиците за температура с такива на EPS. Този за инжекциона долу горе отчита вярно. Но другия на блока все показва повече на таблото. На моята кола с 5, 6 градуса повече, на една друга с 10, а на 3-та когато температурата реално е 90 градуса вътре показва 130.

От къде да намеря оригинални датчици на ФИАТ? Защо навсякъде продават само EPS?

Във ФИАТ сервиз имат на Мeat & Doria сензори, но точно този дето е на блока го нямат.

ЕДИТ: В Косер имат някакви FACET. Не знам какви са обаче.
    Last edited by oem; d.m.y г., 16:19.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Вече на няколко 156-ци сменям датчиците за температура с такива на EPS. Този за инжекциона долу горе отчита вярно. Но другия на блока все показва повече на таблото. На моята кола с 5, 6 градуса повече, на една друга с 10, а на 3-та когато температурата реално е 90 градуса вътре показва 130.

От къде да намеря оригинални датчици на ФИАТ? Защо навсякъде продават само EPS?

Във ФИАТ сервиз имат на Мeat & Doria сензори, но точно този дето е на блока го нямат.

Поръчай по номер от е-пер комбинирания датчик струва 60лв моя е такъв и ако температурата за еку-то е 80-82 градуса вътре на таблото е малко след чертичката между 50 и 90 а като се включи първата степен на вентилатора е на 1-2мм след 90 градуса аз си мисля че това е малко занижено. А иначе от моята кола бях свалил магнетамрели но до сега не съм имал проблеми със моя ЕПС работеше нормално май леко завишаваше.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
      Поръчай по номер от е-пер комбинирания датчик струва 60лв моя е такъв и ако температурата за еку-то е 80-82 градуса вътре на таблото е малко след чертичката между 50 и 90 а като се включи първата степен на вентилатора е на 1-2мм след 90 градуса аз си мисля че това е малко занижено. А иначе от моята кола бях свалил магнетамрели но до сега не съм имал проблеми със моя ЕПС работеше нормално май леко завишаваше.
      И как да сложа комбиниран? Трябва буксата да сменям. Аз имам две букси с по 2 крака. Така ще карам явно. Много ме шашка по някога като отиде на стрелката м/у 90 и 130 градуса... въпреки, че знам, че лъже в първия момент като погледна и ми се изпотява задника.

Comment

И как да сложа комбиниран? Трябва буксата да сменям. Аз имам две букси с по 2 крака. Така ще карам явно. Много ме шашка по някога като отиде на стрелката м/у 90 и 130 градуса... въпреки, че знам, че лъже в първия момент като погледна и ми се изпотява задника.
        Ами поръчай си два оригинални един за термостата и един за блока да не се разминават много.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Ами поръчай си два оригинални един за термостата и един за блока да не се разминават много.
          И от къде да ги поръчам? В АутоИталия ще ме обръснат здраво

Comment

И от къде да ги поръчам? В АутоИталия ще ме обръснат здраво
            Ама ти нем х-я до края хем душата в рая където и да ги поръчаш ще са скъпи и ще са на подобни цени.
            Питай Лисан и Бобо с какви работят щото те ще ти кажат кое си струва и коее фалш.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Ама ти нем х-я до края хем душата в рая където и да ги поръчаш ще са скъпи и ще са на подобни цени.
              Питай Лисан и Бобо с какви работят щото те ще ти кажат кое си струва и коее фалш.
              Той Бобо ще прочете тука и ще пише

Comment

Чакай ти...., той Бобо си няма друга работа и само във форума кисне.

Мислил ли си по въпроса, че може тези неточностти да са от самия стрелкови идикатор. Той също не е безгрешен и е съвсем нормално след определен период на експлуатация да дава отклонения. При мен на блока е магнети марели и пак имам проблем с неточно отчитане, само че не в крайния обхват, както при теб ами само в интервала 50-80 градуса.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Много рядко ми се случва да сменям датчик просто са си здрави Като се наложи слагам KW или оригинал цените не ги помня наизуст. Както каза колегата обаче стрелката вътре си е със собственно мнение на всички 156 и при еднакви показания на датчика вътре е различно
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При мен със стария датчик показваше по-малко, с новия повече.

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                    Чакай ти...., той Бобо си няма друга работа и само във форума кисне.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 01:02.

Comment

и при мен се получиха отклонения в порядъка на 30 градуса с новия датчик на блока от EPS
                      може би имат дефектна пратка
                      а 30 градуса разлика си е доста, просто лъже датчика

Comment

Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщение
                        и при мен се получиха отклонения в порядъка на 30 градуса с новия датчик на блока от EPS
                        може би имат дефектна пратка
                        а 30 градуса разлика си е доста, просто лъже датчика

Направо им го дай да го ползват за тапа на чешмата в магазина
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

FACET са 'талиански и е едно и също с EPS
                          http://www.facet.it/db_comp/catalogo/catalogo.asp
                          Last edited by Pepo; d.m.y г., 16:56.
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Направо им го дай да го ползват за тапа на чешмата в магазина
                            еми аз им го върнах датчика, но не се знае дали няма да го пробутат на някой друг и той да си пати, да се вае и чуди

Comment

Working...
                            X